Ранкове і денне засідання 27 вересня
Хоч за порядком денним і не передбачалося оголошення депутатських запитів і заяв, головуючий на сесії Перший заступник Голови Верховної Ради Геннадій Васильєв надав депутатам для цього час. Адже наступні два тижні парламентарії працюватимуть у виборчих округах і комітетах.
Опозиційні фракції — комуністи, соціалісти і БЮТ — стали вимагати визнати недійсними результати голосування у четвер, 26 вересня. Оскільки вони стверджували, що за 17 депутатів, які в той час хворіли чи перебували у закордонних відрядженнях, голосували їхніми  картками. На прохання фракцій КПУ і СПУ було оголошено перерву.
Після перерви голова регламентного комітету ВР В. Матвєєв зачитав рішення Конституційного Суду України від 7 липня 1998 року, в якому йдеться, що «рішення Верховної Ради приймаються за умови особистої участі народних депутатів у голосуванні». Голова Верховної Ради України Володимир Литвин доручив Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР провести засідання і підготувати на ньому відповідний проект постанови, який буде розглянуто в сесійній залі. Однак лідер соціалістів Олександр Мороз знову висунув ультиматум: або глава парламенту оголосить, що не підписуватиме жодного прийнятого у четвер закону, або опозиція «діятиме адекватно». На вимогу фракції БЮТ і «Нашої України» було знову оголошено 30-хвилинну перерву. Після неї депутати дійшли згоди, що Голова Верховної Ради не підписуватиме схвалені 26 вересня закони до рішення регламентного комітету.
Після ще однієї перерви керівники дев’яти фракцій і груп (утворених на базі блоку «За єдину Україну» та СДПУ(о) і низка позафракційних депутатів заявили про формування парламентської більшості у Верховній Раді. «Ця більшість візьме на себе відповідальність за законотворчу роботу парламенту і утворення коаліційного уряду відповідно до пропозицій Президента України щодо здійснення політичної реформи, — йдеться у заяві більшості. — У разі блокування роботи Верховної Ради парламентська більшість піде на перерозподіл комітетів і комісій ВР». У заяві наголошується, що коаліція відкрита до діалогу та єднання з іншими фракціями і групами, які налаштовані на плідну роботу.