— Після тієї страшної аварії ми врахували свої помилки, навчились працювати, але станцію довелося закривати, — зі смутком у голосі сказав один із працівників колишньої Чорнобильської АЕС.
Таке казали й інші учасники пуску першого енергоблока ЧАЕС у 1977 році на прес-конференції з нагоди 25-річчя цієї події і започаткування в Україні атомної енергетики. А після зустрічі з журналістами 25 вересня в Центральному будинку Збройних Сил у Києві відбулися святкові урочистості. Представникам атомних станцій, а в галузі працюють майже 40 тисяч осіб, було зачитано привітання Президента України Леоніда Кучми і Голови Верховної Ради Володимира Литвина. Кільком трудівникам цієї наймолодшої у нас галузі було вручено державні нагороди і відзнаки ВР та Мінпаливенерго. Президент НАЕК «Енергоатом» Сергій Тулуб вручив багатьом фахівцям, що трудяться на АЕС, посвідчення про присвоєння звання «Почесний працівник атомної енергетики України», заснованого вперше в нашій державі.
В урочистостях узяв участь Прем’єр-міністр України Анатолій Кінах, який також вручив урядові відзнаки енергетикам. Прийом завершився святковим концертом кращих українських майстрів мистецтв і — тостами. За подальшу успішну й безпечну роботу.