Позафракційний народний депутат Микола Рудьковський запропонував під час години запитань до уряду в п’ятницю прозвітувати уряду разом із НБУ про ситуацію на валютному ринку та щодо дій, які вживаються щодо стабілізації курсу гривні. Про це він заявив на брифінгу в парламенті. «Тому що це є основною причиною зростання цін в Україні, — підкреслив парламентарій. — Не виробляється менше ані яєць, ані картоплі, хліба, м’яса, але ціни шалено зростають». Скажімо, з 10 до 16 гривень зросла вартість молока, картопля — з чотирьох до семи гривень, цукор — з восьми до десяти гривень, свинина — з 40 до 70 гривень, бензин — з 11 до 15 гривень. «І якщо така ситуація на фінансовому ринку триватиме, ціна на бензин зросте до 18 гривень за літр», — спрогнозував Рудьковський.

До того ж він додав, що плата за опалення зросла по всіх регіонах України від 40 до 85 відсотків, зокрема, в Києві на 60 відсотків. «Якщо уряд, Національний банк та парламент не вживуть негайних заходів щодо стабілізації економічної ситуації, до стабілізації обмінного курсу, то ми вже матимемо з першого травня не одиничні маніфестації, а це вже будуть економічні голодні бунти», — вважає депутат.
Після звіту НБУ Рудьковський запропонував прийняти постанову парламенту, якою зобов’язати НБУ і всіх експортерів продавати не 50 відсотків валютної виручки, а всі 100 відсотків, а також задля стабілізації ситуації на валютному ринку заборонити експортувати в Україну люксові товари, які є предметами розкоші. На думку депутата, має бути забезпечено стабільний валютний курс на рівні 9—9,5 гривні за долар, що дасть змогу закуповувати сировину та комплектуючі для вітчизняної промисловості. «Інакше через два місяці матимемо повний економічний колапс», — застеріг парламентарій.