Група народних депутатів пройшла крізь шеренги спецназівців, щоб передати Президентові резолюцію Всеукраїнських народних зборів.

Юлія Тимошенко звернулася до учасників акції підтримати тих, хто пішов на переговори з Л. Кучмою.
Виступи опозиційних політиків посилювалися гучномовцями і скандуванням відомих гасел та піснями, щоб «було не так холодно». Під державними прапорами співали «Червону калину», під червоними — «Идет война народная», під червоно-чорними — партійний гімн «УНСО — до штурму, УНА — до влади».
Утім, ніхто нікого штурмувати не збирався. Присутні народні депутати з чотирьох опозиційних фракцій постійно застерігали своїх прихильників від провокацій. Найбільше, що дозволяли собі пікетувальники, — досить доброзичливо нагадувати спецназівцям, «чиї вони діти і кого мають захищати відповідно до присяги на вірність українському народові».
Між адміністрацією Президента і «повсталою Україною» кілька разів курсував представник «Нашої України» Володимир Яворівський, повідомляючи останні новини. Згідно з ними Леонід Кучма не прийняв групу з 49 депутатів, і тому вони на знак протесту вирішили оголосити голодовку і залишатися в АП, доки перед ними не розчиняться двері головного кабінету держави. За словами Яворівського, депутатів-парламентарів при вході обшукала охорона, відібрала парасольки, а коли вони піднімалися сходами на четвертий — президентський — поверх, перед ними раптово вишикувався кордон змопівців у чорних масках і з автоматами. До речі, саме в цей час відбувалася церемонія вручення вірчих грамот іноземних послів українському Президентові.
Нам вдалося підтримувати постійний мобільний зв’язок з депутатами, «десантованими» на сходах між третім і четвертим поверхами АП. Вони запевнили, що налаштовані дуже рішуче і не мають наміру покидати приміщення, хоча не виключають можливості застосування сили. Самі народні обранці «не збираються відповідати аналогічно на дії спецпідрозділів, хоча зброя іноді по ребрах наших гуляла». Ще ми дізналися, що локалізовані представники чотирьох фракцій співають українських пісень і читають одну на всіх газету «Грані». Серед ночі до них прибув слідчий ГПУ Жербицький, який зачитав постанову прокуратури про незаконність захоплення ними приміщення адміністрації Президента і прийняв рішення «фізично очистити приміщення від народних депутатів». Він послався на слова коменданта АП: народні депутати заважають нормальному функціонуванню адміністрації. У відповідь йому пояснили, що цілком законно потрапили до АП, комендант сам провів їх на третій поверх і «не просив звільнити приміщення». Представники силових органів, як сказали депутати, посилалися на відсутність письмових наказів свого начальства і не застосовували до захищених імунітетом недоторканності депутатів силу.
На Банкову прибула карета «швидкої допомоги»: у соціаліста Барановського різко піднявся тиск, але медиків до заблокованих депутатів не пропустили. Кількість фургонів із силовиками до ночі помітно збільшилася, хоча народ розійшовся до наступного ранку. Залишилися, як сказав один колега, ті, хто охороняє, і ті, хто пише.
Вночі з голодуючими опозиціонерами зустрівся Голова Верховної Ради Володимир Литвин і сказав, що Президент погоджується зустрітися в середу 25 вересня тільки з керівниками фракцій. За останніми повідомленнями, Леонід Кучма відмінив поїздку до Закарпаття і погодився зустрітися з делегатами від опозиції, які перебувають в адміністрації Президента. Делегатами обрано лідерів СПУ, КПУ, БЮТу та представника «Нашої України» Юрія Оробця.
Результати зустрічі такі: Президенту вручили звернення з пропозицією залишити посаду. Народні депутати відвели «кілька днів для роздумів і прийняття відповідного рішення». Однак Леонід Кучма відповів «екстерном»: «Я — законний Президент і у відставку йти не буду».
Парламентарі також запропонували главі держави взяти участь у загальних зборах Верховної Ради, але він відмовився і від цієї пропозиції. Після такого «вичерпного діалогу» лідери опозиції запевнили: акції протесту триватимуть доти, доки «Леонід Кучма не звільнить своє місце».