На прес-конференції заступник Голови Верховної Ради Олександр Зінченко повідомив про найважливіші питання, що їх має розглянути парламент цього тижня. Так, у вівторок йтиметься про дотримання законності учасниками акції «Повстань, Україно!», з одного боку, та органами влади 16—17 вересня — з другого. Передбачено заслухати виступи силових міністрів. По тому — дискусія учасників пленарного засідання.
Особлива увага, наголосив О. Зінченко, проектові бюджету-2003. Тут не обійтися без обговорення таких принципово важливих питань, котрі впливають на формування бюджету, як податкова система, приватизація, рівень зарплати, пенсій, система соціальних пільг тощо.
Цього тижня передбачено також продовження дискусії про внесення змін до виборчої системи. На сьогодні з цього приводу подано вісім законопроектів. Завдання полягає в тому, щоб максимально узгодити основні позиції. О. Зінченко зауважив, що силами одного профільного комітету зробити це просто неможливо. Тому потрібна конструктивна співпраця народних депутатів.
Олександр Зінченко відповів на запитання журналістів.