З 1 жовтня нинішнього року в редакції газети «Голос України» розпочне роботу безплатна юридична клініка
Її створення зумовлене насамперед тим, що акція «Залишайся з «Голосом», яку неодноразово проводила редакція для своїх передплатників для надання юридичної допомоги, викликала чималий інтерес серед наших читачів.
Кожної акції до нас зверталися не менш як двісті наших передплатників. Але, на жаль, отримати безкоштовну юридичну допомогу могли не всі бажаючі. Умови, звернення до редакції у встановлені терміни та передплату нашого видання на певний період часу виконали не всі.
Юридична клініка створюється саме для надання безплатної юридичної допомоги не тільки передплатникам «Голосу України», а й малозабезпеченим, пенсіонерам, ветеранам війни та праці, інвалідам, іншим громадянам. При цьому передплачувати газету «Голос України» не обов’язково. Але переважне право на юридичну допомогу матимуть, звісно, передплатники нашої газети, і цього разу без обмежень терміном передплати на газету.
Надаватимуть юридичну допомогу разом із працівниками юридичного відділу редакції викладачі та студенти старших курсів Київського національного економічного університету. Юридичні консультації, розробка проектів договорів та інших документів, складання позовних, апеляційних та касаційних заяв до суду, заяв, клопотань і скарг до органів державної влади і місцевого самоврядування — ось неповний перелік послуг юридичної клініки
Для отримання допомоги потрібно мати документ (його копію), який посвідчує те, що заявник є передплатником газети на 2003 рік або малозабезпеченою особою (наприклад, пенсійне посвідчення або посвідчення ветерана праці, інваліда тощо).
Також повідомляємо, що публікації в «Голосі України» звернень чи інших матеріалів, проведення журналістських розслідувань, безпосередня участь у судових процесах за заявами осіб, що звернулися до клініки, здійснюватимуться лише за наявності відповідних можливостей працівників юридичної клініки.
Звертайтеся за адресою: Київ, вул. П. Нестерова, 4, редакція газети «Голос України».