Слідом за нарадою голів облрад, міських голів Києва і Севастополя і Голови ВР Кримської автономії у Верховній Раді відбулася нарада-семінар з учасниками нижчої ланки — міськими головами обласних центрів, великих районних рад та членами правління Асоціації міст України.
Обговорювали одне і те саме питання: формування державного і місцевих бюджетів на 2003 рік та розвиток міжбюджетних відносин. У вступному слові Голови Верховної Ради Володимира Литвина, доповідях Міністра фінансів Ігоря Юшка, голів профільних комітетів ВР Петра Порошенка, Анатолія Матвієнка наголошувалося на ознаках стабільності і зростання економіки, що дає можливість формувати реальний бездефіцитний бюджет. Його доходна частина передбачається понад 62 млрд. грн. Планується, що в 2003 році доходи бюджету збільшаться на 3,3 млрд. грн.
Однак на булочку з маслом, як мовиться, розраховувати не випадає. Про це свідчать закладені темпи зростання національного ВВП у 2003 році — лише на 4 відсотки. Про це вели мову учасники наради-семінару. Голова Біловодської райради на Луганщині Михайло Сокирко каже:
— Надій багато, але особливого оптимізму нема. Не можу зрозуміти одного, чому розробники держбюджету не подивляться розплющеними очима на ситуацію з селом? Вона — найкритичніша в державі за рівнем і якістю життя. Іншого такого прикладу в Україні нема. А нас заспокоюють, що знайдено формули, які поліпшать цю ситуацію. Не формули знайдено, а формальний підхід застосовано. І в мене є всі підстави казати, що бюджет 2003 року стосовно села буде ще гірший, якщо народні депутат не візьмуть цей бюджет в облогу. Свого народного депутата —Гапочку — ми в цьому уже переконали.