Голова Верховної Ради України Володимир Литвин привітав ветеранів війни, усіх співвітчизників з Днем партизанської слави, який 22 вересня Україна вперше відзначає на державному рівні.
Встановлення цього дня, йдеться у зверненні, —визнання великого подвигу партизанів і підпільників у роки Великої Вітчизняної війни 1941 — 1945 років, їх вкладу в перемогу над фашистськими загарбниками.
Сьогодні, зазначено у зверненні, ми складаємо шану патріотам — і тим, хто не дожив до наших днів, і тим, хто через усе життя несе біль від ран, від втрати бойових побратимів, гіркі спогади про труднощі партизанських стежок. Володимир Литвин підкреслив, що Верховна Рада робитиме все можливе, щоб посилити державну підтримку ветеранів партизанського руху й підпілля, усіх учасників війни.
Голова Верховної Ради закликав працювати на побудову правової, демократичної, заможної України так беззавітно і сповна, як боролися наші батьки і діди заради досягнення перемоги: «Хай і сьогодні для нас будуть святими поняття Батьківщина, честь, обов’язок»!