Учора в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулося урочисте засідання вченої ради, присвячене 168-й річниці з дня заснування вузу.

Історія Київського університету — це історія формування української науки, зазначив у своєму виступі Голова Верховної Ради, колишній випускник університету Володимир Литвин. За його словами, саме класичні університети мають бути тими центрами, які визначають поступ суспільства на перспективу. На них повинні орієнтуватися не тільки освіта, а й суспільство та країна загалом. Ці слова учасники зустріли оплесками.
В. Литвин застеріг від великих потрясінь у державі. Прагнучи їх, наголосив він, ми ризикуємо втратити Україну. Маємо бути мужніми й поступливими у досягненні поставленої мети.
Голова ВР говорив про необхідність вжити термінових заходів, щоб зупинити еміграцію науковців за межі країни.
Перед початком засідання у фойє наукової бібліотеки відкрито погруддя першому ректорові університету Михайлові Максимовичу. 168 років тому, уточнив ректор університету академік Віктор Скопенко, вуз починався із 62 студентів, а нині їх налічується 20 тисяч. Викладачів і студентів вітали віце-прем’єр-міністр Володимир Семиноженко, академік Борис Патон, народний депутат Богдан Губський та інші гості.