Передбачення деяких оглядачів, які обіцяли політичні збурення в органах вищої влади Криму, не справдилися. «Осінньої революції» не відбулося.
Хоча пленарне засідання сесії Верховної Ради автономії й почалося зі спроби «вкинути» до порядку денного питання про підтримку ініціативи Дніпропетровської облдержадміністрації про проведення всеукраїнського референдуму з приводу надання російській мові статусу другої державної, натомість одностайно було прийнято заяву депутатського корпусу Криму про готовність народних обранців зберігати на півострові громадянський мир і національну злагоду в інтересах кримчан і всього народу України. У ній, зокрема, сказано: «За період державної незалежності України створена достатня правова база для розв’язання політичних конфліктів мирними парламентськими засобами...».
Із 27 питань порядку денного першим розглядалося питання стабільного енергопостачання. Доповідач Адольф Іофе назвав ситуацію катастрофічною: три з чотирьох кримських ТЕЦ стоять, лінії, якими надходить електроенергія з материка, перебувають в аварійному стані, будь-якої хвилини постачання може бути порушене. Запропоновано провести енергоаудит, а на його основі сформувати Комплексний план організаційно-технічних заходів із гарантування енергетичної безпеки, «після якого кожен зрозуміє потребу невідкладності реконструкції стратегічної галузі та погашення 800-мільйонної (!) заборгованості енергетикам майже всіх бюджетних організацій півострова, включно з Верховною Радою автономії». Внесено зміни і в цьогорічний бюджет Криму. Зокрема, в статтю щодо розподілу дотацій з бюджету АРК по регіонах півострова. Загальна сума дотацій — 13440 тис. гривень — залишилася незмінною. 157 тисяч виділено на довибори у ВР АРК. Вирішено допомогти цільовою субвенцією Камиш-Бурунській ТЕЦ, щоб Керч, яка постраждала від повені, була взимку з теплом.
На 9 жовтня призначено парламентські слухання з питань формування бюджету на 2003 рік та кількох проектів нового закону про вибори депутатів ВР АРК.
 
Крим.