Противники аграрних перетворень, стверджуючи, що зміни, які відбуваються на селі, руйнують кращі традиції минулого, дещо грішать проти істини. Підтвердження цього — доля хліборобської династії Стеценків із села Плескачі Переяслав-Хмельницького району Київської області. Сім’я ця здавна має добру славу серед односельців.

Мати Ольга Миколаївна все життя відпрацювала на фермі, а батько Микола Трохимович — механізатором. Тому вибір професії агронома для їхніх синів Миколи, Петра і Василя був цілком усвідомлений. Закономірно, що брати одними з перших стали самостійними господарями-фермерами.
Сьогодні фермерські господарства «Плескачі», «Доля», приватне господарство «Агрофірма «Сомкова долина», якими керують брати Стеценки, збирають багаті врожаї, успішно займаються тваринництвом, створили пасіку, відкрили в рідному селі магазин-кафе «Престиж», будують нову свиноферму.
Плани на майбутнє оптимістичні, оскільки підростає третє покоління династії. Сини Петра Олексій і Ярослав уже допомагають батькові, опановуючи премудрості агронауки і маркетингу не тільки за підручниками, хай навіть і найкращими, а й на практиці. Переймаючи у старших знання, навички, любов до не легкої, але благородної селянської праці і гордість за свою родину.