З 21 по 28 вересня у Києві проходитиме ХІІІ міжнародний музичний фестиваль «Київ Музик Фест’2002» (організатори — Міністерство культури і мистецтв, Національна спілка композиторів України та Центр музичної інформації НСКУ).
Автором ідеї фестивалю і незмінним його директором протягом 12 років був відомий композитор, народний артист України, професор Іван Карабиць. Вперше «Фест» відбудеться без Маестро.
Тому пам’яті І. Карабиця будуть присвячені відкриття фестивалю, де прозвучать його «Голосіння» та Концерт №1 для фортепіано з оркестром; симфонічний концерт з композицій його пам’яті; а також серія творів іn memorіum: цикл хорових літургій Іоанна Златоустого, «Чичестерські псалми» Л. Бернстайна для хору з оркестром, та ВПЕРШЕ будуть виконані невідомі «Страсті по Іоанну» 
К. Ф. Е. Баха з архівної колекції Берлінської академії музики (диригент Кирило Карабиць). Пам’яті І. Карабиця присвячено і наукову конференцію, яка пройде в Національній музичній академії за участю вчених зі США, Росії, України.
«Київ Музик Фест’2002» окреслює надзвичайно широку панораму сучасної української та світової музики: за 8 фестивальних днів у 39 концертах прозвучать понад 300 творів близько 100 українських та 80 зарубіжних авторів широкого часового діапазону — від старовинної музики до прем’єр нового тисячоліття.
На «Фесті’2002» їх очікується понад 60 — світових і українських, зокрема написаних спеціально до цієї події. До Києва приїдуть композитори 
В. Балей (США — він також був серед тих, хто започатковував «Фест»), Л. Торессен (Норвегія), 
Г. Аманн (Австрія), О. Готскосік (Швеція), 
Р. Твардовський (Польща), О. Чайковський (Росія) та виконавці-вокалісти П. Міллер, С. Солтерз (США), В. Савенко (Великобританія), інструменталісти з Австрії, Норвегії, Франції, Росії, Швейцарії, Японії.
Професор Мічиганського університету А. Грін (США) у двох концертах виконає всі сонати Скрябіна з залученням світлової партитури. А український піаніст Є. Громов зіграє програму «Від тональності до серіалізму» з творів Вагнера, Шенберґа, Берґа, Веберна та інших (перше виконання в Україні). Квартет зі США, окрім творів своїх співвітчизників, виконає композиції наших композиторів М. Скорика та О. Красотова. А в рамках співробітництва міст-побратимів Києва й Тампере відбудеться концерт Симфонічного оркестру Національної радіокомпаніі України під орудою диригента Я. Хаантеря та солістів з Фінляндії, де прозвучать твори фінських композиторів.
Традиційно «Фест» є своєрідною презентацією регіональних композиторських шкіл. Ось і цього року на виконання своїх (переважно прем’єрних) творів до Києва з’їдуться композитори зі Львова, Донецька, Харкова, Одеси, Ужгорода, Дніпропетровська, Дрогобича.
«Фесту» віддані найпрестижніші зали столиці: 9 концертів проходять у Національній філармонії, задіяні також Український дім, великий та малий зали Національної музичної академії; Національний будинок органної і камерної музики, Будинок учених, Будинок архітектора.
У фестивалі беруть участь провідні колективи та виконавці: 4 симфонічних оркестри (Національний, філармонічний, радіо, естрадно-симфонічний); 5 камерних («Київська камерата», «Archі», Львівський камерний оркестр, «Рикошет», «Київ Арт Капела»); численні ансамблі та солісти. Масштабною буде й хорова сторінка «Київ Музик Фесту’ 2002»: 6 хорових колективів виступатимуть у Михайлівському Золотоверхому та Володимирському соборах, у соборі Св. Олександра, в Національній музичній академії з програмами класичної і сучасної духовної та світської музики. Окремими сторінками «Фесту» стануть джазовий концерт «Ветерани джазу», концерти оркестрів народних та духових інструментів.
Насамкінець буде здійснено своєрідний мистецький десант: «Київ Музик Фест» у Житомирі» на батьківщині українського класика Бориса Лятошинського. Цей мистецький вернісаж присвячено Міжнародному дню музики (1 жовтня).
Вхід на заходи фестивалю вільний.
Довідки за тел. 229-09-39, 229-57-10.
Прес-центр фестивалю.