Усупереч рішенню Шевченківського районного суду Києва про заборону проведення масових заходів у центральній частині міста учасники акції зібралися на Європейській площі столиці. Вони прямували до місця проведення акції трьома колонами і при цьому перешкоджали рухові транспорту на вулицях Грушевського, Михайлівській, Московській, Січневого повстання, Сагайдачного, Хрещатику, Володимирському узвозі, а потім безпосередньо на Європейській площі. При цьому міліції в місцях проведення заходів майже не було.
Після завершення мітингу частина учасників акції рушила на вулиці Інститутську, Шовковичну, Лютеранську, де встановила на проїжджій частині 129 наметів й перегородила підходи до них капроновими канатами. Рух транспорту на цих автошляхах, а також під’їзди до адміністрації Президента та Верховної Ради було перекрито.
За фактами блокування транспортних шляхів Слідче управління ГУ МВС України в м. Києві та прокуратура порушили кримінальні справи. Представники виконавчої служби Шевченківського райсуду столиці ще раз довели до учасників акції вимоги судового рішення й запропонували зняти намети, однак ті категорично відмовилися це зробити. Тоді працівники міліції та військовослужбовці Внутрішніх військ здійснили демонтаж наметових містечок. При цьому правоохоронці діяли суворо в рамках Конституції та законів України. Однак, як свідчать наявні факти, самі учасники акцій грубо порушували статтю 39 Конституції, що проголошує право громадян на мирні збори. Вночі працівники міліції вилучили біля наметів гранату РГД-5 та два обрізи мисливських рушниць. За цими фактами проводиться розслідування.
За порушення громадського порядку та створення перешкод виконанню рішень суду правоохоронці доставили до районних управлінь внутрішніх справ столиці 64 особи. З ними проводяться необхідні слідчі дії. Органи внутрішніх справ і надалі вживатимуть адекватних заходів щодо забезпечення громадського порядку, безпеки громадян, неухильного дотримання норм Конституції та інших законодавчих актів. Ситуація перебуває під контролем.