Розв’язання проблеми зайнятості киян — пріоритетний напрям реалізації соціальної політики міської державної адміністрації. Заходи, передбачені Київською міською програмою «Зайнятість населення на 2001—2004 роки» та планом дій на 2002 рік з її реалізації, перебувають під постійним контролем столичної влади, Головного управління праці та зайнятості, міської служби зайнятості. З початку року в Києві працевлаштовано майже десять тисяч безробітних, створено більш як 14 тисяч робочих місць в усіх сферах економіки.

Ефективність роботи з організації зайнятості незайнятого населення залежить від налагодження взаємодії з роботодавцями. З метою організації співпраці з підприємствами, організаціями і проводять семінари, на яких роз’яснюють основні положення законодавства про зайнятість, розробляють основні шляхи взаємодії.

Роботодавцям надають реальну допомогу в комплектуванні кадрами, зокрема, шляхом проведення конкурсних відборів серед безробітних та із застосуванням психологічних тестувань претендентів на вільні робочі місця, надання дотацій на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних, комплектування підприємств працівниками після проходження профнавчання або стажування безпосередньо на виробництві. Крім того, здійснюється оплата праці безробітних, залучених до громадських робіт на об’єктах соціальної сфери, за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Для працевлаштування киян в столиці використовують всі можливості. Це і створення додаткових робочих місць на підприємствах, які не мають заборгованості із заробітної плати, шляхом надання дотацій з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття для працевлаштування безробітних. За рахунок таких дотацій вже створено 1,3 тис. додаткових місць, зокрема 0,8 тис. одиниць нинішнього року.

Завдяки цьому напрямку роботи колишні безробітні працюють на ДП «Валео плюс», у тролейбусному ремонтно-експлуатаційному депо № 1, в фундації «Європейський Київ», благодійному фонді Чорнобиль — «Діти Чорнобиля», Куренівському тролейбусно-експлуатаційному депо, тролейбусних депо № 2 і № 3 тощо.

Відповідно до потреб міста здійснюється підготовка кадрів за замовленням роботодавців, зокрема безпосередньо на виробництві, з подальшим гарантованим працевлаштуванням. Надійшли відповідні замовлення від 57 підприємств, організацій міста. Більш як 200 безробітних навчалися за замовленням на КП «Київпастранс», ВАТ «Геофізприлад», ВАТ «Київпродмаш», ВАТ «Укрпластик».

Одним із напрямів зайнятості населення є розвиток підприємницької діяльності. Проводиться постійна інформаційно-роз’яснювальна робота серед незайнятого населення з орієнтації на відкриття власної справи або індивідуально-трудову діяльність. Для цього безробітним пропонують пройти професійну підготовку з основ малого та середнього бізнесу, а також за професіями, які передбачають подальшу самозайнятість: кравець, перукар, кухар, слюсар з ремонту автомобілів тощо.

Для надання реальної допомоги у відкритті власної справи надається одноразова виплата допомоги з безробіття. Цим правом скористалися 1,2 тис. безробітних, цього року — 0,7 тис. осіб.

З метою забезпечення конституційних прав громадян, зменшення соціальної напруженості серед найманих працівників, які працюють у фізичних осіб, відповідно до ст.24-1 та 48 КЗпП України зареєстровано понад 13 тис. трудових договорів, забезпечено ведення трудових книжок на цих працівників.

Особливої уваги потребують громадяни, які не в змозі на рівних конкурувати на ринку праці. До них належать особи передпенсійного віку (2,1 тис.), жінки з малолітніми дітьми (2,0 тис.). Ці категорії громадян менш мобільні у сприянні своєму працевлаштуванню.

Крім того, є категорія громадян, які стають на облік у службі зайнятості тільки для того, щоб скористатися пільгами з призначення субсидій. З метою підвищення мотивації безробітних до пошуку роботи районні центри зайнятості співпрацюють з районними комісіями з призначення субсидій, беруть участь у щотижневих нарадах з приводу їх надання. У довідці, яку надає центр зайнятості, зазначено, чи сприяє безробітний своєму працевлаштуванню. Комісія, враховуючи ці дані, робить висновок про доцільність виплати субсидії. У результаті проведеної роботи тривалість перебування на обліку безробітних скорочується.

Враховуючи, що київський ринок праці вигідно вирізняється з-поміж інших регіональних ринків, у Києві більше можливостей знайти роботу, громадяни з інших областей прагнуть розв’язати проблему працевлаштування за рахунок столиці. Наприклад, у Львівській області нинішнього року перебували на обліку 112,0 тис. громадян, Харківській — 112,5 тис., Дніпропетровській — 162,8 тис. осіб. Київ щороку надає роботу більш як 140 тис. громадян з інших міст.

Щороку Київ дотує своїми внесками реалізацію програм зайнятості в інших регіонах. Надходження страхових внесків до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від підприємств, організацій, установ Києва в 2001 році становили 168,4 млн. грн. Правлінням вищезазначеного фонду на реалізацію заходів Київської міської програми «Зайнятість населення» профінансовано для Києва 31,1 млн. грн. У першому півріччі цього року надійшло 95,9 млн. грн. страхових внесків, виділено Києву 19,9 млн. грн.

На кінець 2000 року в столиці на одну вакансію (вільне робоче місце) претендували дві незайняті особи, які перебували на обліку в службі зайнятості. У 2001—2002 роках активізувалася робота з підприємствами, організаціями з подання інформації про наявність вільних робочих місць (вакантних посад). З метою упереджувальних заходів Київським міським центром зайнятості спільно з правоохоронними органами було проведено перевірки органів виконавчої влади та інших установ і організацій стосовно дотримання законодавства про зайнятість і виявлено центральні органи виконавчої влади та інші організації, які порушують вимоги ч.5 ст.20 Закону України «Про зайнятість населення» і, маючи вакансії, не надають звітів до міської служби зайнятості за формою статистичної звітності № 3-ПН. Це Мінпромполітики України, Міністерство оборони України, Державна податкова адміністрація України, Антимонопольний комітет України, Міністерство закордонних справ України, Центральна спеціалізована митниця, ДК «Укртрансгаз» «Нафтогазу України», Подільське відділення «Промінвестбанку», Державна податкова адміністрація Оболонського району тощо. За матеріалами перевірок інспекцією з контролю за дотриманням законодавства про зайнятість Київського міського центру зайнятості надано приписи із забезпечення інформування з наявних вакансій служби зайнятості, що сприяє прозорому підбору кадрів в організаціях, а також зменшує навантаження на одне вакантне місце для службовців. Проведена робота дала змогу збільшити кількість вакансій порівняно з 2000 роком у 2,7 разу (на початок серпня їх кількість становила 16,7 тис. одиниць). Кількість вакансій для службовців зросла втричі, на кінець 2000 року на одну вакансію претендувало сім службовців. Нині співвідношення між попитом і пропозицією цієї категорії істотно поліпшилося, навантаження перевищує одну одиницю.

Київ вибрав для себе гасло Мюнхенської програми зайнятості «Краще фінансувати роботу, ніж безробіття». Завдяки реалізації заходів Київської міської програми «Зайнятість населення», Програми соціально-економічного та культурного розвитку Києва на 2002 рік, Комплексної програми «Молодь Києва на 2001—2005 роки», Комплексної програми забезпечення реалізації стратегії подолання бідності в Києві, Регіональної програми розвитку малого підприємництва в Києві на 2001—2002 роки рівень зареєстрованого безробіття в Києві впродовж останніх років найнижчий в Україні і на початок серпня становив 0,51 відсотка (по Україні —3,67 відсотка). Ситуація на ринку праці свідчить про те, що пропозицій роботи є стільки, що можна розв’язати проблему працевлаштування кожної людини, якщо вона справді бажає працювати. До того ж місто-столиця Київ вносить значний вклад у сприяння зайнятості населення з інших регіонів держави, де спостерігається напруження на ринку праці.

Т. КИСІЛЬОВА, начальник Головного управління праці та зайнятості;

О. МЕЛЬНИК, директор Київського міського центру зайнятості.