За дорученням Київської міськдержадміністрації відповідними службами КП «Київпастранс» перевірено факти, викладені в статті «З вухами, та не чують», опублікованій в газеті «Голос України».

Перевіркою з виїздом за вказаними адресами встановлено таке.

На вулиці Златоустівській, 44/22 є кілька дорожніх знаків, які забороняють зупинку та стоянку транспорту, а поблизу облаштовано чотири автостоянки, що спроможні вмістити велику кількість транспортних засобів. Але власники автомобілів, що прибувають до посольства Німеччини, не бажають користуватися платними автостоянками, а паркуються під заборонними знаками.

З цього приводу до ГУ МВС України в Києві направлено листа стосовно наведення порядку в паркуванні транспортних засобів у зазначеній зоні.

Окрім того, внесено пропозиції до Київради про встановлення додаткових санкцій до водіїв-порушників правил паркування, зокрема примусова евакуація та блокування коліс автомобілів, водії яких порушують Правила дорожнього руху і правила паркування.

Перевіркою встановлено, що паркування автомобілів на вулиці Героїв Сталінграда, 59, 61 та 63 здійснює ТОВ «Магнум-М» з дозволу колишньої Мінської райдержадміністрації з порушенням розпорядження КМДА від 15.09.97 р. № 1423 п.3, яке передбачає, що парковку та справляння зборів за паркування може здійснювати тільки служба «Київпарксервіс» КП «Київпастранс». Згідно з розпорядженням КМДА від 11.06.01 р. № 1158 «Про затвердження переліку платних місць паркування у м. Києві», вул. Героїв Сталінграда до цього переліку не входить.

Матеріали про дотримання законності та припинення зазначеної практики направлено КП «Київпастранс» до Оболонської райдержадміністрації, в Оболонське РУ ГУ МВС України у Києві та податкову інспекцію Оболонського району.

Микола ЛАМБУЦЬКИЙ, генеральний директор КП «Київпастранс».

Від редакцІЇ. Маємо намір опублікувати відповіді з Оболонської райдержадміністрації й інших служб, причетних до наведення порядку біля згаданих будинків. А від пана Ламбуцького чекаємо інформацію про зміни, які ще не відбулися, але, сподіваємося, відбудуться на вул. Героїв Сталінграда.