27.07. Того ж дня у літака рейсу «Салоніки—Одеса» відмовив один з двигунів. Літак Ан-140 «Одеських авіаліній» здійснив аварійну посадку в аеропорту Одеси.
29.07. У Київській, Кіровоградській та Полтавській областях і Криму пройшов буревій. Знеструмлено велику кількість населених пунктів. П’ятеро людей загинуло — переважно від ураження електричним струмом.
31.07. 20 гірників шахти імені Засядька на Донеччині загинули внаслідок вибуху метану та вугільного пилу. Найстарший із загиблих — 1949 року народження, наймолодшому — 21 рік. 22 дітей зосталися сиротами.
01.08. На масложиркомбінаті в Чернівцях  стався витік і загоряння парів палива. Троє госпіталізовано. Евакуйовано мешканців навколишніх будинків.
05.08. В Одесі пройшла сильна злива з градом та шквальним вітром. 40-річного чоловіка, який розчищав дах будинку від поламаних гілок, вбило електрострумом. Стихія повалила понад сотню дерев. Через обриви високовольтних ліній зупинився майже весь міський електротранспорт. Зруйновано багато дахів на будинках, підтоплено підвали. Потоками води пошкоджено дороги.
10—11.08. Сильні зливи в Криму та Закарпатті. Біля Керчі змито понад 120 метрів залізничної колії. Підтоплено будинки в Судаку, Керчі, Джанкої та Сімферопольському районі. Рівень води у гірських річках Манявка та Крива піднявся до п’яти метрів — повінь зруйнувала 4 залізобетонні мости, 19 малих пішохідних містків, розмито майже 2 кілометри доріг. Два села залишилися без сполучення. В них підтоплено понад 150 будинків і знищено 126 гектарів присадибних ділянок.
16.08. Під Києвом після відмови двигуна зазнав аварії літак, що виконував чартерний рейс «Рівне—Київ». Літак спланував над соснами, зрізав кілька верхівок, упав і завис між деревами (див. знімок). Усі троє пасажирів зосталися живі.
19.08. Пожежа на шахті імені Засядька на глибині 600 метрів застала більш як 1500 робітників. Частина з них під час евакуації застрягла у ліфтах. На щастя, всіх вдалося вивести. 14 гірників із серйозним отруєнням чадним газом потрапили до лікарні.
01.09. Аварія на донецькій шахті «Булавинська». На горизонті 500 метрів стався викид вугілля та метану. Троє шахтарів загинули.
09.09. На луганській шахті «Самсонівська-Західна» на глибині 956 метрів 129 гірників залишилися без вентиляції і світла. Через деякий час подачу струму було відновлено. Ніхто не постраждав.
Підготував Олег ДЕНИСОВ.