Московська «Новая газета» опублікувала «розстрільний список» опозиціонерів, у який включені Олексій Венедіктов, Михайло Ходорковський, Ксенія Собчак. Мало того, за версією газети, створено цілий «холдинг кілерів» і організовано «тендер» на вбивство неугодних політиків.
На думку видання, «чеченський слід» у показовому розстрілі Нємцова, як і арешт семи громадян Чечні, створений лише для того, щоб приховати інформацію про справжніх замовників кривавої акції. Прізвище вбивці опозиціонера Путіну відоме, але приховується Кремлем. Це такий собі «майор Руслан». Редакція повідомляє, що знає його прізвище. А Заур Дадаєв, який нібито вбив Нємцова, уже відмовився від своїх зізнавальних свідчень і повідомив, що зробив це задля своєї безпеки й для того, щоб і «його не підірвали гранатою».
Утім, у будь-яку версію причин убивства Нємцова ніхто в Росії не повірить. Оскільки їх вигадують «журналісти в цивільному», фахівці із приховання справжніх убивць. Цікаво, що до всіх гучних політичних розправ у РФ мали стосунок державні силові структури. Журналіста «Московского комсомольца» Дмита Холодова, журналіста «Новой газеты» Юрія Щекочихіна, депутата, генерала Льва Рохліна, правозахисників Ганну Політковську, Наталю Естемірову вбили професіонали. Поява в російських ЗМІ різних версій причин убивства Бориса Нємцова має просту мету: вивести з-під удару справжніх замовників і організаторів злочину, направити слідство у хибному напрямі.
Але є більш вагома з непередбачуваними наслідками версія причин убивства Нємцова. Столичним генералам ФСБ набридла вседозволеність президента Рамзана Кадирова, який не просто бере данину з переможеної Росії, а й поводиться в Москві, як у вотчині.
Москва.