Національна комісія, що здійснює державне регулювання у галузях енергетики та компослуг, розглянула і схвалила для ПАТ «Рівнегаз» інвестиційну програму на 2015 рік в обсязі 31,96 мільйона гривень. Основними джерелами фінансування усіх передбачених програмою заходів є 20,65 мільйона гривень амортизаційних відрахувань та 2,4 млн. грн. прибутку підприємства.
З цієї суми ПАТ «Рівнегаз» має намір спрямувати 50,6 відсотка (а це — 16,18 мільйона гривень) на будівництво, реконструкцію, модернізацію і ремонт газових мереж та споруд на них. Так, цього року газівники планують на Рівненщині замінити майже 7 кілометрів газових мереж, 10 газорозподільчих та 19 шафних газорозподільчих пунктів. Зокрема, буде замінено понад два кілометри газопроводу низького та середнього тиску в селі Тайкури Рівненського району. Важливий пункт інвестпрограми — закільцювання газових мереж у містах Сарни та Костопіль. Ці заходи дадуть можливість підвищити надійність і безпеку експлуатації системи газопостачання Рівненської області та підтримувати її в належному технічному стані.
Задля зниження втрат природного газу згідно з вимогами Закону України «Про комерційний облік газу» заплановано встановити побутові лічильники газу населенню на суму 3,47 мільйона гривень. Понад 1,5 млн. гривень «Рівнегаз» має намір спрямувати на впровадження систем дистанційного зняття показань лічильників, облаштування сервісних центрів для проведення повірки газових лічильників та інші заходи. Про це повідомила фахівець із зв’язків з громадськістю та ЗМІ «Рівнегазу» Вікторія ЛЕВЧУК.