Луганська область планує зміцнити свою продовольчу безпеку шляхом кооперації виробників сировини та харчових продуктів, а також організації фірмової торгівлі. На думку голови облдержадміністрації Михайла Болотських, сьогодні регіон самодостатній з виробництва основних видів продукції: борошна, хліба, круп, яєць, олії, ковбасних виробів. При цьому виробники харчових продуктів прямо залежать не лише від сировинної бази, а й від існуючих умов підприємств торгівлі. Тому голова ОДА підтримав ініціативу деяких підприємців з організації спільної фірмової торгівлі під єдиною торговельною маркою — «Луганський стандарт якості». 
Проект передбачає розміщення на території області фірмових кіосків, павільйонів та магазинів, де продаватимуть продукцію цих підприємств за цінами від виробників. «Вигоду мають і виробники, і населення, й місцева влада, адже ми беремо участь у благоустрої прилеглих територій, а також у реалізації деяких соціальних проектів», — зазначив один з ініціаторів проекту Вадим Єлисєєв. 
«Створення під єдиною торговельною маркою фірмової торговельної мережі не тільки принесе вигоду, а й підтримає соціально незахищені верстви населення, бо ціни тут будуть прийнятніші, ніж у супермаркетах та інших магазинах», — підтверджує голова правління ПАТ «Луганськмлин» Зінаїда Наден. 
Для підтримки сільгоспвиробників керівникам на місцях доручено активізувати роботу з укладання між районом і містом меморандумів про постачання овочів майбутнього врожаю та зі створення обслуговуючих сільгоспкооперативів.