Шановний Президенте!
До вас звертаються більш як 15 тисяч мешканців з протестом проти закриття Петровської районної лікарні через відсутність фінансування.
Просимо терміново вжити заходів реагування для розв’язання цього питання.
Хворі люди неспроможні добиратися більш як 100 км до районної лікарні селища Станично-Луганське на лікування. З 16 травня 2002 року повністю закрито дитяче відділення Петровської лікарні також через недостатність фінансування.
Просимо залишити стаціонарні відділення хірургії, терапії, провідних лікарів поліклінічного приймання, а також відновити безпідставно закрите дитяче відділення.
Ми знаємо, що тут працюють хороші фахівці і медперсонал на чолі з головним лікарем Супрун О. Г., які піклуються про здоров’я людей. Без цієї лікарні не обійтися. Екологічне оточення Петровського куща спричинює підвищену онкопатологію, а також низку профзахворювань.
Закриття лікарні ставить під загрозу виконання державних програм: «Діти України», «Планування сім’ї», «АнтиСНІД», «Туберкульоз», «Профілактика серцево-судинної патології», «Запобігання онкопатології» і суперечить указу Президента про заборону закриття медустанов у сільській місцевості.
Просимо об’єктивно підійти до проблеми, що виникла у мешканців нашого селища і Петровського куща.
Н. СУББОТА.
(Підписи мешканців куща на 19 аркушах додаються).
Петрівка
Станично-Луганського району
Луганської області.