Поєднання огірків і полуниці зупиняє втрату пам’яті, характерну для хвороби Альцгеймера. Це встановили співробітники Солковського інституту (Сан-Дієго, штат Каліфорнія, США). Вони протестували флавонол фізетин, вводячи його лабораторним тваринам щодня, пише Meddaіly.ru з посиланням на Anі News.
Як з’ясувалося, сполука покращує якість пам’яті і в нормальних організмів. На жаль, вона ніяк не впливала на утворення амілоїдних відкладень в мозку, що викликають симптоми захворювання.
Понад 10 років тому вчені відкрили, що фізетин захищає нейрони мозку від ефектів старіння. Пізніше було доведено: сполука має антиоксидантні і протизапальні властивості щодо мозкових клітин. Останнє відкриття — вона активізує клітинний шлях, пов’язаний з якістю пам’яті.