Постраждали семеро правоохоронців, пошкоджено два службові автомобілі. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків) та ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) Кримінального кодексу України.
Подія сталася на Рівненщині, коли міліціонери здійснили рейд в урочище «Кукля», що поблизу села Великі Озера Дубровицького району, для припинення незаконного видобутку бурштину. Тут вони отримали неабиякий опір від незаконних старателів із числа місцевих мешканців.
Отож зволікати з прийняттям закону, який би легалізував видобуток бурштину, вже нема як. Про це свідчить той факт, що дії міліції стосовно припинення незаконного його видобутку належного результату не дають (надто великі території їм не охопити), а навпаки збурюють людей, вони реагують на них агресивно. Тим часом географія нелегального видобутку бурштину поширюється. За бурштин вже б’ються, стріляють і навіть кидають гранати у вікна домівок, як це було торік у селищі Клесів Сарненського району. Жорстокішим стає протистояння між тими, кого голод і безробіття штовхають на незаконне старательство, і міліцією, яка в силу своїх обов’язків змушена боротися з ними.

Рівне.