Квітами та добрими словами вшанували усіх жіночок при надії, які в день Благовіщення прийшли на заняття до школи материнства при міській лікарні №2. У цьому закладі щороку з’являється на світ понад три тисячі немовлят.

До речі, Тернопіль — єдине місто в Україні, яке в такий спосіб вітає майбутніх мам уже чотири роки поспіль. Сам обласний центр, попри складну ситуацію в країні, традиційно демонструє позитивний приріст населення. І це, за словами керівника міськ-відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ростислава Левчука, маленький внесок у розбудову України. Хоча він і зауважує, що вже тривалий час на розвиток акушерства і гінекології регіон не отримує ані копійки державних коштів, у цей напрям лише за останні місяці з бюджету Тернополя було виділено понад 300 тисяч гривень.

Як розповів головний лікар Віктор Кміта, велику допомогу надають благодійники. Це і апаратура, і продукти, і інвентар. А ще на базі медичного закладу незабаром планують створити перинатальний центр другого рівня.

«Не бійтеся народжувати, — наставляв молодих жінок священик Зеновій Афінець. — Які б часи не були, якщо Господь дарує дитятко, то й у майбутньому не залишить вашу родину».

У цьому переконана і майбутня мама Ксенія Крупа. Вона сама з родини, у якій виховувалося шестеро дітей. До декретної відпустки жінка працювала на спільному німецько-українському підприємстві, де, до їх честі, виконують усі соціальні зобов’язання щодо вагітних. Правда, чоловік Ксенії нещодавно втратив роботу і тепер — у пошуках нової, однак вона впевнена: сім’я не залишиться наодинці зі своїми проблемами.

З нагоди свята цікаву програму запропонувала Школа щасливого материнства Св. Анни, а в торговельно-розважальному центрі «Подоляни» відбулися конкурси, виставки та концерт.

На знімку: Ростислав Левчук вітає майбутніх мам.

Фото автора.