Народний депутат Юрій Мірошниченко написав заяву про вихід як із фракції, так і з Партії регіонів. Про це він повідомив під час брифінгу в парламенті.

«Я вичерпав усі можливості представляти та захищати інтереси виборців, які голосували за Партію регіонів та за мене особисто. На жаль, моя точка зору на з’їзді політсили залишалася в меншості. Я поважаю думку моїх колег, але продовжу роботу в парламенті, захищаючи інтереси виборців як позафракційний депутат», — сказав парламентарій.

Він також зазначив, що відчуває провину за діяльність регіоналів. «Я відчуваю персональну відповідальність, а, можливо, й провину перед Україною за те, що відбувалося і сталося в країні в результаті діяльності партії, зокрема і моєї», — сказав він.

Водночас Ю. Мірошниченко вважає, що закон про люстрацію створює нерівні умови для конкуренції на президентських виборах. «Особи, які обіймали посади міністрів з 25 лютого 2010 року до 25 лютого 2014 року, а найрейтинговіший сьогодні кандидат на пост Президента був міністром певний час, обмежуються в праві обіймати вищі посади в Україні. Тому навіть розмови про те, що дехто намагається усунути конкурентів на цих виборах, вже кидає тінь на щирість такого роду ініціатив», — заявив Ю. Мірошниченко.

Народний депутат вважає, що перед тим, як позбавляти когось посади, необхідно принаймні провести службове розслідування.