«Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — «Шахтар» (Німеччина, Донецьк). 7:0. Голи: Мюллер, 4 (п), 52, Боатенг, 54, Рібері, 49, Бадштубер, 63, Левандовський, 75, Гьотце, 87.
Перший матч — 0:0.
«Баварія»:
Нойєр, Бадштубер, Боатенг, Алаба, Рафінья, Швайнштайгер, Гьотце, Мюллер, Рібері (Бернат, 59), Роббен (Роде, 20), Левандовський. Тренер — Госеп Гвардіола.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Фред, Степаненко, Дуглас Коста (Веллінгтон, 78), Тейшейра (Ілсіньо, 69), Тайсон (Кривцов, 9), Адріано. Тренер — Мірча Луческу.
Вилучено Кучера, 3 (пряма червона картка).
Рефері — Вільям Коллам (Шотландія).
Мюнхен. «Альянц Арена». 70 000 глядачів. 5 градусів.
«Смертний вирок» гостям рефері виніс уже на 3-й хвилині, коли одночасно вилучив Кучера і призначив пенальті. Можливо, порушення і було, але на видалення воно, швидше за все, недотягувало. Дуже суперечливе рішення — справжня «вибухівка». Жовта картка — справедливий вердикт. Тоді могло і не статися такої катастрофи для «Шахтаря».
Хоча грати проти нинішньої «Баварії» навіть і в... дванадцять гравців (така от, пробачте, фантазія) дуже важко кому завгодно. А тут протистояти цій машині в меншості — справа просто нереальна. Одне слово, у дива навряд чи хто вірив.
— Не переконаний, що «Баварія» потребувала такої допомоги на перших хвилинах, — сказав Мірча Луческу. — Як на мене, червоної картки не було. З того моменту все, про що ми говорили, порушилося. Треба було грати зовсім по-іншому. Ми поступилися господарям у тих параметрах, у яких вони сильніші за нас: дисципліні, характері, єдиноборствах.
Матч закінчився після третього гола, коли травмований Срна залишив поле. Нас тоді було дев’ятеро. Хоча ніякого виправдання нам немає. Це найсоромніша поразка в моїй кар’єрі. Однак, смію повторити: особливо прикро, коли великі команди мають ще й допомогу...