Я мешкаю в місті Дзержинськ, яке з 21 липня минулого року вважається територією, підконтрольною українській владі. У місті є частини Збройних Сил України, працюють підприємства, банки. Але днями в пресі опубліковано Розпорядження КМУ від 18.02.2015 р. №128-р «Про внесення змін у додаток до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2014 р. №1085» з переліком населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження. Серед таких зазначено і місто Дзержинськ. Через неточність, допущену в тексті,.. в місті паніка, назріває соціальний вибух. Зупинено роботу Пенсійного фонду з виплати пенсій, не працює казначейство. Не знаю, чи може газета допомогти мешканцям міста у встановленні істини, але дуже на це сподіваюся.
З повагою, Любов.
Дзержинськ
Донецької області.
Ось як прокоментував цей лист секретар міськради Дзержинська Юрій ЄВСИКОВ:
— Насправді у нас усе нормально. Влада — українська. Жодних проблем немає. Можливо, причиною стало те, що ми — недалеко від Горлівки. Хоча в місті жодних бойових дій не ведеться. Звідки це взялося і як Дзержинськ потрапив до переліку, важко сказати. Вважаємо, що це, швидше за все, прикра помилка. Не хочеться вірити в те, що хтось свідомо таке зробив. Проте скажу, що, справді, на якийсь час, день чи два, було зупинено роботу Ощадбанку. Його керівництво це пояснило своїми внутрішніми проблемами. Однак сьогодні всі відділення і банкомати функціонують. Щодо пенсійного забезпечення. Управління Пенсійного фонду працює в штатному режимі. Те, що вони з тридцяти комп’ютерів три вивезли до Новокостянтинівки, ще не є приводом до паніки. Пенсії виплачуються. Пошта розносить пенсії день у день. Ощадбанк відстає у виплатах на один день. Скажу відверто, і в найкращі часи траплялися затримки на п’ять, а то й шість днів. Тож, зважаючи на теперішній стан, гадаю, нас зрозуміють.
Звісно, невелика нервозність у місті спостерігається. Та міська влада робить усе від неї залежне, щоб зняти напруження. Днями провели сесію міськради. Прийняли звернення і до Кабміну, і до Верховної Ради, і до Президента про перегляд названого Розпорядження щодо виключення нашого міста із згаданого переліку. Сьогодні міський голова Володимир Сліпцов перебуває у столиці, де і вирішує це питання. Крім того, голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко направив лист до уряду про внесення змін у Розпорядження Кабміну.
Підсумовуючи, скажу, що це справа не одного дня, проте всі, кого це стосується, отримали відповідні вказівки і надалі працюватимуть у штатному режимі.
Ще раз наголошу: управління Пенсійного фонду, казначейство, банки, пошта, підприємства, торгівля — все працює. Причин для паніки немає.

Записав Віктор БОНДАР.

P.S. Прикро, але факт. У прес-службах Кабінету Міністрів, Пенсійного фонду, Держказначейства та Міністерства соціальної політики України, посилаючись на завантаженість та зайнятість, нам не дали більш-менш зрозумілої відповіді. Себто працюйте спокійно. Відповідні організації та структури вирішенням цього питання займаються. Коли вирішать, тоді, мовляв, і повідомимо.
І на тому спасибі.