Зустріч «Дніпра» з «Аяксом», у цілому, підтвердила очікування. Пара видавалася дуже рівною, що й засвідчив поєдинок. Утім, у ключові моменти зустрічі переможцями виходили господарі.
Нідерландці більше часу володіли м’ячем, дебют і кінцівка першого тайму залишилися за ними. Однак, загалом, «Дніпро» діяв гостріше, і наприкінці півгодини гри Зозуля (на знімку) вивів дніпропетровців уперед.
Після перерви «Аякс» мав територіальну перевагу, але моментів біля воріт Бойка не виникало. А в середині тайму Зозуля ледь не оформив дубль. Однак Сіллессен урятував команду. І тільки ближче до кінця зустрічі гості почали створювати моменти. Але «Дніпро» виручили Бойко та Дуглас.
У підсумку український клуб довів зустріч до мінімальної «сухої» перемоги. І тепер у цій дуелі все вирішиться в Амстердамі. Прикро, що зовсім недоречно отримали жовті картки Федецький, Ротань і Зозуля, через які вони пропустять матч у відповідь.
У Нідерландах на команду Мирона Маркевича очікує дуже непростий іспит. Однак вона вже не раз доводила в цьому циклі, що здатна на багато чого. І у разі, якщо «Дніпро» заб’є і в гостях, то завдання для команди Франка де Бура ускладниться в рази.
— Не треба нас ховати завчасно, — сказав Маркевич. — За тиждень в Амстердамі ми вийдемо й битимемося до кінця. Тим більше треба розуміти, проти кого ми граємо. «Аякс» — дуже непроста команда, з якісною грою. Отже, на матч-відповідь вирушимо з мінімальною перевагою і наміром пройти далі.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.