За  словами Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, у законі, внесеному Президентом України, буде визначено лінію розмежування станом на 19 вересня 2014 року, на якій після виконання завдань щодо припинення вогню, відведення військ будуть проведені місцеві вибори, які мають бути визнані світовим співтовариством, як такі, що відповідають критеріям відкритості, публічності та демократії. «Йдеться про виконання нашої частини щодо виконання Мінських угод, — зауважив керівник парламенту. — Про особливий статус територій, наділення якимись окремими повноваженнями, сьогодні не йдеться».
Голова Верховної Ради підтримав ініціативу ухвалення законопроекту щодо неможливості фракційної міграції депутатів, обраних за списками політичних сил, а також про підвищення відповідальності народних обранців за сутички та бійки в парламенті. «Це явище є абсолютно ганебним, йому немає жодного виправдання, і маємо зробити все для того, щоб цього в українському парламенті не відбувалося», — підкреслив В. Гройсман.
Коментуючи створену відповідно до Указу Президента Конституційну комісію, глава парламенту відзначив, що Президент запропонував політичним партіям, експертам надати свої пропозиції щодо цієї комісії. Після чого оприлюднять склад Конституційної комісії, який затвердить Президент. Глава держави запропонував В. Гройсману очолити цю комісію. Голова Верховної Ради переконаний, що основна дискусія щодо конституційних змін має відбуватися в українському парламенті. «Це означатиме, що саме у стінах українського парламенту, спільно з експертним середовищем, людьми, які знаються на Конституції, буде напрацьовуватися текст закону за участі і коаліції, й інших політичних сил, представлених у парламенті, уряду, всіх зацікавлених сторін, — сказав В. Гройсман, — щоби цей парламент прийняв рішення, які дозволили б на конституційному рівні забезпечити децентралізацію влади, якісне фінансування місцевого самоврядування та змінити систему управління державою». В. Гройсман пояснив, що Конституційна комісія ще не розпочала свою роботу, оскільки її персональний склад ще не затверджено.
Щодо зростання тарифів на житлово-комунальні послуги, керівник парламенту порадив місцевим органам влади зробити на своїх сайтах «калькулятор субсидій» — чи має людина право на субсидію чи ні. Такі «калькулятори» вже зроблено, зокрема, у Вінниці. В. Гройсман закликав Міністерство соціальної політики проводити інформування людей, які закони прийнято, який соціальний захист діятиме цього року, щоб знизити негативний вплив зростання цін і тарифів на найнезахищеніші верстви населення.
Голова Верховної Ради висловив сподівання, що у квітні робота українського парламенту систематизується, і парламент перейде до системної роботи щодо реалізації Плану законодавчого забезпечення реформ.