Народні депутати від фракції «Батьківщина» наполягатимуть, щоб Президент Петро Порошенко поінформував на зустрічі з представниками парламентських фракцій про результати переговорів у Берліні з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, а також про перспективи Мінського процесу. Про це під час брифінгу повідомив народний депутат від фракції «Батьківщина» Григорій Немиря.
Адже, за його словами, йдеться не просто про територію Донецької та Луганської областей, а майже про чотири мільйони наших громадян.
У зустрічі з главою держави від фракції «Батьківщина» братимуть участь Андрій Кожем’якін, Григорій Немиря і Юлія Тимошенко. Також буде присутнім голова РНБО Олександр Турчинов.
Григорій Немиря вважає, що Україна має повернутися до Женевського формату переговорів, зокрема, за участю ЄС, США, України та Росії. «Цей формат має передбачати чіткі міжнародні механізми моніторингу та верифікацію виконання домовленостей, ключовою з яких має бути забезпечення повернення контролю України за своїм зовнішнім кордоном. Також маємо наполягати на корекції й послідовності подальших кроків», — наголосив він.


Вл. інф.