Учора Україну з офіційним візитом відвідав Президент Румунії Клаус Вернер Йоханніс. Днями Президент Румунії заявив, що підтримує «суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів» та рішуче засуджує «серйозне погіршення безпекової ситуації у південно-східній частині України». Також він підтвердив «повну готовність Румунії зробити свій внесок, разом з Польщею та іншими партнерами з ЄС, у просування процесу реформ в Україні».
Учора з главою Румунії зустрілися Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради Володимир Гройсман. Під час зустрічей сторони торкнулися питань, пов’язаних зі світовою безпекою, ситуацією на сході України. Також ішлося про можливі напрямки співпраці і взаємодії.
«Окрему увагу ми приділили подіям в Республіці Молдова, зокрема, в Придністровському регіоні, і домовилися про координацію наших дій щодо Придністров’я для того, щоби сприяти розморожуванню цього конфлікту і допомогти суверенній і незалежній Молдові відновити свою територіальну цілісність і реінтегрувати Придністровський регіон в Молдову», — повідомив Петро Порошенко під час спільного брифінгу. Зі слів глава держави, під час зустрічі лідери України та Румунії також дійшли згоди у питанні суттєвої модернізації системи безпеки у Чорноморському регіоні.