Згідно з розпорядженням керівників полтавських ОДА та облради 17 березня в області оголошено Днем жалоби за загиблими в автокатастрофі, яка сталася днем раніше.
Нагадаємо: тоді близько сьомої години ранку на автомагістралі Київ—Харків поблизу села Зеленківка Чутівського району пасажирський мікроавтобус зіткнувся з фурою-вантажівкою. Остання на високій швидкості раптово виїхала на смугу зустрічного руху й буквально протаранила бус із п’ятнадцятьма пасажирами в салоні. Мікроавтобус злетів у кювет і перекинувся. Шестеро його пасажирів і водій загинули на місці аварії. Ще одна жінка померла в лікарні того дня, а наступного ранку надійшло повідомлення про смерть чоловіка... Водій вантажівки і решта пасажирів автобуса дістали травми різного ступеня тяжкості й були госпіталізовані до районної та обласної лікарень. За життя декого з них лікарі продовжують боротися...
Багатьма ЗМІ вже оприлюднена версія причин аварії зі згадкою про те, нібито у згаданого вантажного автомобіля під час руху лопнула шина й він став фактично некерованим. Однак, як повідомили власкору «Голосу України» у відділі зв’язків із громадськістю обласної міліції, таке припущення поки що ґрунтується тільки на твердженнях водія вантажівки, деталі та реальні обставини трагедії стануть відомими пізніше. За фактом ДТП із тяжкими наслідками відкрито кримінальне провадження. При цьому йдеться про ознаки статті, що передбачає відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху, яке призвело до загибелі кількох осіб. За таких обставин порушникові світить від п’яти до десяти років позбавлення волі. Водія вантажівки правоохоронці вже затримали, триває слідство.
Майже всі пасажири мікроавтобуса були мешканцями Полтави віком від 31 до 69 років, переважно жінки. Більшість із них займалися дрібною торгівлею та їхали до Харкова на відомий оптовий ринок «Барабашово», щоб зробити чергові закупки.

Полтавська область.