Минула влада Херсонщини відзначалася просто дивовижними «успіхами» у земельному «дерибані», а нинішня з не меншим азартом заходилася до перерозподілу водних багатств, які у посушливих степах ще цінніші. Як повідомив на прес-конференції прокурор області Богдан Подубинський, своїм розпорядженням № 887 голова ОДА Андрій Путілов надав фізичній особі дозвіл орендувати ставковий комплекс площею 145,8 гектара біля села Бехтери Голопристанського району, який... перебував на балансі акціонерного товариства «Херсонрибгосп». До того ж суд окремою ухвалою заборонив передачу угідь.
Розпорядження голови ОДА Богдан Подубинський обережно назвав «протизаконним», хоча юристи кажуть, що у ньому можуть бути ознаки карних злочинів: невиконання судового рішення та зловживання владою. Місцеві журналісти вже встигли охрестити скандальне розпорядження «секретним», оскільки на офіційному сайті облдержадміністрації сам документ відсутній. 
Особисто Андрій Путілов звинувачень на свою адресу не коментує. Натомість, юридична служба ОДА зазначає: «публічні звинувачення викладені у некоректній формі» і спрямовані на «підірвання авторитету влади в області». Вона викладає ситуацію так: «Розпорядження обумовлено необхідністю приведення у відповідність до законодавства умови користування водним об’єктом Бехтерської сільської ради Голопристанського району, оскільки у користуванні Р. була земельна ділянка, але користування водою на цій ділянці оформлене не було. Дане розпорядження зобов’язувало її крім землі платити і за воду, що знаходиться на цій землі, поповнюючи бюджет відповідно до умов закону. Виконання даного розпорядження можливе було б після підписання та реєстрації договорів. Проте на стадії оформлення документів стало відомо, що земельна ділянка є спірним об’єктом між приватними структурами... А розпорядження за номером 887 скасоване до перевірки викладених фактів». 

Херсонська область.