Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко звернувся до міністра соціальної політики Павла Розенка та голови правління Пенсійного фонду Олексія Зарудного. 
Парламентарій просить надати роз’яснення стосовно застосування Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо пенсійного забезпечення» в частині внесення змін стосовно чорнобильців.
Зокрема, низку запитань викликає норма, що «після звільнення з роботи виплата пенсії відповідно до цього закону поновлюється», зауважує Микола Томенко. Чи це означає, що виплата раніше призначених пенсій поновлюється у встановлених відповідно до законодавства розмірах у момент їх призначення? Як буде повернуто 15 відсотків пенсії працюючим пенсіонерам тощо?
Голова комітету просить уряд надати відповідь терміново, до набрання чинності цим законом, і нагадує, що на сьогодні понад 40 відсотків висококваліфікованих спеціалістів — працівників Чорнобильської АЕС та зони відчуження — належать до категорії працюючих пенсіонерів.