«Монако» (Франція) — «Арсенал» (Англія, Лондон). 0:2. Голи: Жиру, 36, Ремзі, 79. Перший матч — 3:1.
«Монако»: Субашич, Фабіньо, Абденнур, Воллас, Курзава, Моутіньо, Кондогбія, Тулалан, Дірар (Ечієджиле, 86), Бербатов (Б. Сілва, 70), Мартіаль (Феррейра Карраско, 60). Тренер — Леонарду Жардім.
«Арсенал»: Оспіна, Бельєрін, Мертезакер, Косельні, Монреаль (Гіббз, 83), Кокелен (Ремсі, 63), Езіл, Касорла, Санчес, Велбек (Волкотт, 72), Жиру. Тренер — Арсен Венгер.
Рефері — Свейн Моен (Норвегія).
Монако. Стадіон «Луї ІІ». 17 263 глядачі. 12 градусів.
У «канонірів» було надскладне завдання. Ще б пак, домашній матч вони програли з принизливим рахунком. Тому в гостях підопічним Арсена Венгера треба було забивати три і не пропускати більше одного (тоді був би принаймні додатковий час).
Ближче до кінця першого тайму гості підняли темп до високої позначки і відкрили рахунок зусиллями баскетбольного зросту (192 см) форварда збірної Франції Олів’є Жиру (на знімку). Надалі «Арсенал» уже не випускав ініціативи зі своїх рук до самого кінця поєдинку.
Багато атакував англійський клуб, змушуючи працювати Субашича в поті чола, однак «каноніри» спромоглися лише на ще один гол, якого виявилося недостатньо для проходження до чвертьфіналу.
Під кінець зустрічі господарі стримали фінальний штурм суперника й за рахунок більшої кількості м’ячів, забитих на чужому полі, йдуть далі! «Арсенал» уп’яте поспіль закінчив виступ у Лізі чемпіонів на стадії 1/8 фіналу. Причому, два роки тому «каноніри» подібним чином вилітали з турніру, обігравши «Баварію» на «Альянц Арені» з рахунком 2:0 після домашніх 1:3.
Отож треба було вдома не влаштовувати те неподобство, після якого, будемо відверті, шансів виправляти ситуацію залишалось обмаль.

Фото uefa. com.