Греція повернула Міжнародному валютному фонду частину свого боргу в розмірі 580 мільйонів євро. Інформаційний портал грецької газети «Віма» повідомив, що перерахування коштів зроблено через Організацію з управління держборгом (PDMA).
20 березня Афіни повинні перерахувати МВФ ще 350 мільйонів євро. Цього дня Греції необхідно погасити тримісячні казначейські векселі на суму в 1,6 мільярда євро.
Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас спростував твердження німецької преси про те, що Греція через нестачу грошей дуже скоро не зможе платити зарплати і пенсії в повному обсязі, а також пророкування, що до кінця березня СІРІЗА відмовиться від передвиборних обіцянок. В інтерв’ю газеті «Етнос» глава уряду і лідер партії СІРІЗА Алексіс Ціпрас авторитетно заявив: «Немає ніякої загрози зарплатам і пенсіям, так само, як немає ніякої загрози заощадженням вкладників у банках Греції. З такими речами не жартують». Він запевняє, що уряд повністю виконає передвиборні обіцянки, дані партією СІРІЗА перед достроковими парламентськими виборами. Законопроекти про допомогу найбіднішим верствам населення будуть подані в парламент негайно.
Ціпрас ще раз повторив своїм виборцям, що «Греція — не колонія» і для неї «не може бути повернення до меморандумів» про заходи жорсткої економії, які привели країну до гуманітарної кризи. Він ще раз нагадав: для досягнення компромісу між Афінами та Брюсселем з виплати боргів і одержання нових кредитів необхідно «визнання того факту, що попередня політика позбавлень провалилася не тільки в Греції, а й у Європі». Поки що, на думку Ціпраса, партнери не погоджуються із цим і перешкоджають реалізації угод з Єврогрупою від 20 лютого.