Президент Тунісу Бежі Каїд ес-Себсі закликав до єднання після гучного теракту, що забрав життя понад двадцять людей. На момент верстки номера повідомлялося про 22 загиблих та 24 поранених. Жертвами теракту стали один місцевий мешканець, один офіцер загону спецпризначення, решта — іноземні туристи, серед яких громадяни Польщі, Італії, Німеччини, Іспанії та Колумбії. Дізнавшись про теракт, мешканці столиці країни вийшли на вулиці з квітами та свічками.
Нагадаємо, терористи атакували два туристичні автобуси біля столичного музею Бордо. Коли іноземці виходили з них, пролунали постріли. Люди намагалися сховатися у приміщенні, однак бойовики переслідували їх. Спецпризначенцям вдалося одразу убезпечити майже сотню осіб. Ще зо два десятки заручників, серед яких були діти, злочинці утримували кілька годин у приміщенні музею. Внаслідок спецоперації бранців звільнили, а двох терористів знищили. Однак, не виключено, що декому з убивць вдалося втекти. Місцеві ЗМІ припускають, що до теракту у Тунісі причетні бойовики так званої ісламської держави.
Вітчизняне Міністерство закордонних справ у спеціальній заяві суворо засудило теракт. «Україна, проти якої сьогодні на Донбасі діють добре організовані терористичні угруповання, знає, що таке тероризм, і підтримує зусилля уряду Тунісу, спрямовані на боротьбу з тероризмом і відновлення безпеки в країні», — вказується у документі. Наших співвітчизників серед загиблих та поранеих немає.

Чоловіка, пораненого в результаті нападу, відправляють до лікарні імені Шарля Ніколя.

Фото Xіnhua/Укрінформ.