У Румунії викрито чергового чиновника-хабарника. Цього разу — міністра фінансів Даріуша Валкова. Як повідомили представники правоохоронних органів, коли він обіймав посаду мера міста Слатіна, то отримав два мільйони хабарів від бізнесмена за одержання вигідних будівельних держзамовлень в обхід закону.
Сам міністр категорично заперечував свою провину і заявляв, що не збирається залишати пост. Але буквально через кілька годин після заяви нового президента Румунії Клауса Йоханніса про те, що присутність таких «працівничків» в уряді підриває авторитет людей, Валков подав прем’єр-міністру Віктору Понте прохання про відставку. Його було прийнято. Тепер слідчі вважають, що у них розв’язані руки, і збір доказів у справі про корупцію піде швидше.
Як вважають румунські ЗМІ, чергове викриття високопоставленого чиновника-хабарника підтверджує, що в країні квітне корупція на найвищих щаблях влади. Вони нагадують, що в одній зі справ про одержання хабарів в особливо великих розмірах фігурує навіть найближчий родич прем’єр-міністра країни Віктора Понти.