Парламентарії та громадські організації підготували і винесли на розгляд Верховної Ради законопроекти щодо звільнення операцій із ввезення та постачання лікарських засобів, які закуповуватимуть спеціалізовані фонди ООН, від сплати податку на додану вартість. 
Про це під час брифінгу повідомили народні депутати Ольга Богомолець («Блок Петра Порошенка»), Ганна Гопко («Самопоміч»), Оксана Корчинська (Радикальна партія). «Це перший крок у боротьбі з фармкорупцією», — наголосила   О. Богомолець.
За словами Г. Гопко, мета ініціатив — забезпечити пацієнтів медичними препаратами. Зокрема, на зекономлені кошти можна пролікувати 21 тисячу ВІЛ-інфікованих громадян, закупити 1 млн. 455 тис. вакцин, 15 тис. 355 протитуберкульозних препаратів, додатково пролікувати 840 громадян з вірусними гепатитами.
Вона зауважила: для неповторення минулорічної ситуації з проваленням тендерів із закупівлі ліків Президент надав цим законопроектам статус пріоритетних і позачергових. Тому дуже важливо, щоб Комітет Верховної Ради з питань податкової політики разом з Міністерством фінансів не відкладали це питання в довгий ящик.