Акцію «Кольорові шкарпетки» організувала у Тернополі громадська організація «Центр сприяння дітям з синдромом Дауна «БебіКо». Сьогодні, нагадаємо, відзначається Всесвітній день людини із синдромом Дауна.

Тернополянам пропонують придбати різнокольорові шкарпетки, одягнути їх за призначенням або зробити аксесуаром до верхнього одягу, головного убору чи сумочки. Якщо перехожі звертатимуть на вас увагу, то ви почуватимете себе приблизно так, як людина з особливими потребами. Акцією організатори хочуть привернути увагу до проблем дітей із синдромом Дауна, яких ще називають сонячними. Виручені від продажу шкарпеток кошти спрямують на медогляд хворих діток, зокрема, на визначення стану їх імунної системи, що особливо важливо у ранньому віці.
«БебіКо» об’єднує понад півсотні сімей, у яких ростуть діти із синдромом Дауна. За словами голови організації Ольги Гордієнко, у центрі з ними займаються педагоги, психологи, волонтери. Використовують найновіші програми України, Великобританії та авторські методики.
Тернопільська область.