Парламент Греції ухвалив закон про боротьбу з гуманітарною кризою. Він передбачає виділення талонів на харчування 300 тисячам найбідніших громадян, безплатної електрики для нужденних і малозабезпечених родин, субсидій за оренду житла. Закон підтримали і нині опозиційні партії «Нова демократія» і ПАСОК, які раніше були при владі. Як заявив у парламенті прем’єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас, це перший текст закону за останні чотири роки, який уряд розробив самостійно, а не отримав електронною поштою із Брюсселя, а потім переклав грецькою мовою.
За підрахунками уряду, на допомогу тим, хто перебуває за межею бідності, знадобиться 200,3 мільйона євро. Влада має намір забезпечити ці кошти за рахунок зниження затрат і видатків кожного міністерства (передбачається економія в 60,9 млн. євро) і запровадження нової системи проведення державних тендерів у кожному міністерстві, що дасть змогу заощадити понад 140 млн. євро.
Втім сам Алексіс Ціпрас четвер і п’ятницю провів саме в Брюсселі на саміті ЄС, де питання грецьких боргів і можливості дефолту було одним із головних.