Євросоюз залишить режим економічних санкцій проти Росії доти, доки не будуть у повному обсязі імплементовані Мінські домовленості. Про це повідомив президент Європейської ради Дональд Туск за результатами першого дня засідання Європейської ради у Брюсселі, передає Укрінформ.
«Лідери вирішили пов’язати режим санкцій із імплементацією Мінських домовленостей, ухвалених за посередництва канцлера Меркель і президента Олланда. Європейська рада схвалила рішення, що тривалість економічних санкцій буде чітко пов’язана із повною імплементацією Мінських домовленостей, маючи на увазі, що цей процес триватиме до кінця 2015 року», — пояснив Дональд Туск.
До речі, питання економічних обмежень обговорював з лідерами Євросоюзу, утім і з президентом Європейської ради, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, який відвідав Брюссель з робочим візитом. «Інколи виникає дискусія поміж окремими країнами-членами ЄС щодо можливого пом’якшення санкцій стосовно Російської Федерації. Хочу дуже чітко заявити, що дискусія може йти тільки про продовження та підвищення санкцій стосовно Росії», — заявив Арсеній Яценюк після зустрічі із Дональдом Туском.