Футбол. Ліга Європи. 1/8 фіналу. Матчі у відповідь. 19 березня.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Евертон» (Англія, Ліверпуль). 5:2. Голи: Ярмоленко, 21, Лукаку, 29, Теодорчик, 35, Велозу, 37, Гусєв, 56, Антунеш, 76, Ягелка, 82. Перший матч — 1:2.
«Динамо»: Шовковський, Сілва, Хачеріді, Драгович, Антунеш, Рибалка, Велозу, Ярмоленко, Сидорчук (Буяльський, 64), Гусєв (Калитвинцев, 90), Теодорчик (Кравець, 75). Тренер — Сергій Ребров.
«Евертон»: Говард, Коулеман, Алкараз, Ягелка, Бейн, Маккарті (Бешич, 78), Барру, Нейсміт (Коне, 65), Барклі, Атсу (Осман, 65), Лукаку. Тренер — Роберто Мартінес.
Рефері — Деніз Айтекін (Німеччина).
Київ. НСК «Олімпійський». 67 553 глядачі. 4 градуси.
Уже з перших секунд стало зрозуміло, що легкого життя у «Динамо» не буде. Гості налаштувалися особливо: діяли швидко, чіпко, гостро, моментами пресингуючи. За таких умов насамперед треба було вибудувати належним чином оборону.
Ліверпульці йшли вперед, шукаючи точною передачею свого лідера Лукаку. Та за ним пильнував Хачеріді, не випускали з поля зору Сілва і Антунеш. Але цей чорнявий красень був нестримний, мов вуж у намилених руках. На якусь мить за ним втратили контроль, дозволивши потужно і влучно пробити.
Однак це сталося вже після того, як Ярмоленко після свого фірмового зміщення на лінії карного майданчика ударом дугою відкрив рахунок.
Трохи здивував стартовий склад «Динамо». Адже Мбокані і Кравець залишилися на лаві запасних, а місце в атаці Ребров довірив сумлінному Теодорчику. І не помилився, бо той знову вивів динамівців уперед.
Невдовзі кияни провели швидку результативну атаку, яку почав Сілва, а завершив Велозу потужним ударом з льоту з лінії карного майданчика, зі смаком вгативши м’яча під поперечину.
Кінцівка тайму пройшла в атаках гостей, але наші вистояли. Англійці трохи давили і після перерви. Але кияни перехопили ініціативу і забили втретє. Гусєв спершу влучив у воротаря, а вже другим ударом забив гол.
Стало трохи легше. Нарешті настрій узагалі поліпшився набагато, коли лівий оборонець киян Антунеш забив гол-шедевр. Португалець — відомий майстер ударів здалеку — цього разу пробив у дальню «дев’ятку» метрів із 35-ти!
Настирні й непохитні гості забили ще раз. Але це вже не мало жодного значення. «Динамо» влаштувало суперникові справжнє Ватерлоо, здобувши перемогу з великим рахунком. І вийшло до чвертьфіналу.
Роберто Мартінес:
— У нас було дуже багато помилок, до того ж не щастило в нападі. А те, як забивали динамівці, це ознака топ-рівня. Особливо як забив Антунеш, з якої відстані...
Сергій Ребров:
— До домашнього поєдинку проти «Евертона» ми готувалися стандартно, виходячи з сильних сторін цієї команди. У першому таймі ми програвали багато підборів, і суперник створював біля наших воріт моменти. Але сьогодні хлопці грали з великою віддачею, за що я їм вдячний. Вони зробили подарунок усій Україні!
Сам виступав в англійській Прем’єр-лізі й знаю, як там самовіддано борються команди. Але сьогодні боротьбу виграли ми, тому й перемогли. І до матчів з наступним суперником старанно готуватимемося й дамо йому такий бій, як сьогодні «Евертону».

 

Андрій Ярмоленко (ліворуч) відкрив рахунок.

 

Мігель Велозу (в центрі) відзначився красивим влучним ударом.

 


Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.