Під час четвертої сесії Парламентської асамблеї ЄС «Східне партнерство» («Євронест») Україна отримала ще одну дипломатичну перемогу. На цьому під час брифінгу в парламенті наголосив співпрезидент ПА «Євронест» народний депутат Борис Тарасюк. ПА «Євронест» — це орган парламентського співробітництва між ЄС та країнами східного партнерства (Білорусь, Молдова, Україна, Азербайджан, Вірменія та Грузія. Делегація Білорусі участі в сесіях не бере через несприйняття Європарламентом недемократичних виборів у цій країні). Сесія відбувалася 16—18 березня в Єревані.
За словами депутата, на цій сесії було ухвалено шість резолюцій. Чотири відображають результати роботи основних органів ПА «Євренест» — політичного, економічного, енергетичного та соціального комітетів.
«Українській делегації на цій сесії є про що звітувати. Ми забезпечили прийняття резолюції «Про військову агресію Росії проти України» і про необхідність мирного врегулювання конфлікту. Ця резолюція була ініційована українською делегацією. Після консультацій із делегацією Європарламенту ми домовилися, що внесемо спільний документ. У ньому наголошується на дуже важливих моментах захисту інтересів України. Зокрема, вперше від імені не лише Європарламенту, а й парламентів країн-партнерів ідеться про те, що анексія Криму та військова агресія Росії проти України є порушенням основоположних принципів міжнародного права», — наголосив 
Б. Тарасюк.
Крім того, зауважив він, у документі висловлюється підтримка територіальної цілісності України та непорушності її кордонів. Засуджуються факти порушення Мінських домовленостей російською стороною та терористами, підтримуваними нею.
Водночас у документі міститься положення, яке закликає країни ЄС та «Східного партнерства» знайти можливість підтримати Україну для зміцнення обороноздатності та її кордонів.