Минулої суботи у Полтаві влаштували вже другий весняний продовольчий ярмарок вихідного дня. На нього запросили потужних місцевих виробників і переробників сільськогосподарської продукції та фермерів. Влада у такий спосіб намагалася виставити «альтернативу» торговельним мережам і звичайним базарникам. А значить, знизити ціни на харчі, які останнім часом скочили догори. Дешевші в середньому на 10—30 відсотків м’ясні та молочні продукти знаних підприємств, хліб, борошно та цукор без торговельних накруток, звісно, не залежувалися на імпровізованих прилавках.

Як то кажуть, на «ура» розходився борщовий набір від фермера Василя Бурлаки, в якому, скажімо, кілограм капусти коштував 3,5 гривні, картоплі — 3 гривні, моркви — від 2,5 до 4 гривень, цибулі — 3 гривні. А от 50-кілограмові мішки з цукром, за які повпреди Ланнівського цукрозаводу просили 475 гривень, буквально «розмели» переважно... перекупники. Останні за рогом продавали їх уже по 700 гривень. Нічогенький виходить «навар»!
— З цією братією зустрічаюся вже не вперше, — зазначив голова Асоціації фермерів і приватних землевласників «Відродження Полтавщини» Василь Бурлака. — Раніше ті спритники дорікали мені тим, що своїми кавунами збиваю їхні, удвічі вищі за мої ціни. Та найприкріше, що звичайному селянину, фермеру на кращі торговельні місця ринку сьогодні пробитися майже неможливо — їх окупували посередники та перекупники. Останні просто безбожно накручують ціни. Тож такі фермерські ярмарки треба зробити постійними, виділивши для них місце, яке буде зручним і для продавців, і для покупців.
Полтава.