Президент Петро Порошенко провів зустріч із командирами бригад та батальйонів Збройних Сил України (на знімку). Глава держави, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил заявив, що за рік українська армія набула безцінного досвіду і нині входить у п’ятірку найкращих на континенті. «Ми робимо все можливе, щоб захистити країну. Підтримка армії сьогодні є першочерговим завданням для нас», — сказав Президент.
Завдяки всенародній підтримці за стислий термін українські Збройні Сили фактично було створено заново, наголосив глава держави.
Президент, як повідомляє його прес-служба, акцентував увагу на тому, що ставлення народу до Збройних Сил за останній рік кардинально змінилось. Якщо рік тому в листопаді лише 29 відсотків населення висловлювали довіру армії, то сьогодні українці довіряють армії більше, ніж будь-кому, навіть церкві. 
За словами глави держави, стан Збройних Сил характеризувався фактичною розбалансованістю системи управління, напівзруйнованою та архаїчною системою матеріально-технічного забезпечення, вкрай низьким рівнем укомплектованості особовим складом. «Мізерні видатки Міністерства оборони не забезпечували навіть мінімальних потреб Збройних Сил. Слава Богу, Він послав нам волонтерів», — сказав Петро Порошенко.
Президент наголосив, що ворог прорахувався в головному — в готовності українців зі зброєю в руках захищати рідну землю, в незламності нашого духу та патріотизмі не на словах, а на ділі. 
За словами Президента, за рік кардинально змінилися підходи до підготовки військ та їх логістичного забезпечення. Уперше в історії України укладено 70 відсотків угод щодо забезпечення ЗСУ на весь 2015 рік, які на 100 відсотків будуть профінансовані, заявив Петро Порошенко. У систему управління Збройних Сил введено кращих представників волонтерського руху, що сприяло підвищенню ефективності роботи відомства. «Та головне: за рік наша армія набула безцінного бойового досвіду. Успішні дії наших Збройних Сил, які було проведено влітку 2014 року, із визволення окупованої території Донбасу, повернули віру українського народу в своїх захисників та отримали високу оцінку від іноземних військових фахівців», — наголосив Президент.
У період з 5 травня по 23 серпня 2014 року, за його словами, штаб АТО спланував та провів понад 40 операцій зі звільнення території Луганської та Донецької областей від незаконних збройних формувань та диверсійних розвідувально-терористичних груп. Від терористичних угруповань було звільнено майже 70 відсотків території Донецької та Луганської областей. «Реакцією на наші ефективні дії стало введення 23 серпня регулярних російських військ, і відтоді ми маємо справу з найсильнішою та найбільшою армією на континенті», — зазначив Президент.
Говорячи про ротацію у Збройних Силах України, Президент зауважив, що четверта хвиля мобілізації відбувається зовсім по-іншому. «Нині військові добре забезпечені, якісно одягнуті і навчені», — констатував Верховний Головнокомандувач. До того ж глава держави підкреслив, що необхідно створити найсприятливіші умови для повернення на «гражданку» тих, хто демобілізується.
Усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять найкращих синів Українського народу, які віддали своє життя за світле майбутнє Батьківщини у боях на сході України.

ДОСЛІВНО

Президент України Петро ПОРОШЕНКО:
«Кожен українець, хто є українцем не лише за паспортом, відчув, що це його справа — будувати нову українську ефективну сильну боєздатну армію».