Учора Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман провів нараду щодо організації роботи парламентських комітетів, вдосконалення роботи з підготовки законопроектів до розгляду на пленарних засіданнях.

«Я хотів би, аби у комітетах була якісна дискусія щодо законопроектів за участю урядовців та депутатів — авторів цих документів. Відтепер такі наради проводитимуться постійно. Нам важливо організувати внутрішній робочий процес», — сказав В. Гройсман (на знімку).
Він зазначив, що достатньо часто проекти законодавчих актів вносяться до сесійної зали непідготовленими до розгляду, і висловився за удосконалення роботи комітетів.
«Головне завдання наради — почути позиції всіх сторін, і до наступного пленарного тижня підготувати узгоджений розклад, — зазначив Голова Верховної Ради. — А для цього маємо продуктивно попрацювати на поточному тижні, який призначений для роботи у комітетах».
В. Гройсман зазначив, що уряд запропонував парламенту розглянути на черговому пленарному тижні 16 законопроектів, ще чотири — Президент.
Керівник парламенту підкреслив, що для покращення взаємодії уряду та парламенту під час розгляду урядових ініціатив, у розгляді законопроектів авторства Кабінету Міністрів на засіданнях комітетів мають брати участь заступники міністрів.
В. Гройсман також звернув увагу на різний ступінь виконання парламентськими комітетами Розпорядження Голови Верховної Ради «Про деякі питання висвітлення діяльності комітетів Верховної Ради України та народних депутатів України», яким забезпечується відкритість інформації щодо діяльності комітетів і парламентаріїв. Він доручив апарату Верховної Ради провести моніторинг виконання цього розпорядження.
Голова Верховної Ради також висловився за більш ґрунтовний розгляд комітетами на своїх засіданнях проектів законів, із залученням зацікавлених сторін, включаючи представників громадянського суспільства і експертів. За словами В. Гройсмана, можна проводити такі засідання у форматі «комітетських слухань».
Крім того, В. Гройсман закликав парламентські комітети активно включитися у роботу щодо підготовки законопроектів, передбачених у презентованому ним Плані законодавчого забезпечення реформ.

Прес-служба Верховної Ради України.

Ірина Луценко, Роман Насіров, Олександр Бакуменко, Тетяна Донець і Людмила Денісова.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.