На XXXІX черговому конгресі УЄФА у Відні (Австрія) 59-річного Мішеля Платіні (на знімку в центрі) переобрано президентом УЄФА на третій чотирирічний термін. Його — єдиного кандидата — підтримали делегати всіх 54 національних асоціацій УЄФА. Ну просто-таки любов та згода. І не дай Боже, щоб ця ідилія розвалилася.
Уперше французького функціонера обрали президентом Союзу європейських футбольних асоціацій на 31-му черговому конгресі УЄФА в Дюссельдорфі (Німеччина) у січні 2007 року. На 35-му черговому конгресі УЄФА в Парижі (Франція) його переобрали на другий термін.

 


Колишній лідер збірної Франції, чемпіон світу і Європи, переможець численних клубних турнірів, триразовий володар «Золотого м’яча» (тоді призу «France Football» найкращому футболістові Європи) подякував європейським національним асоціаціям за довіру, яку вони як і раніше йому виявили.
— Велике спасибі, — сказав він. — Я вдячний вам за довіру та підтримку. Це значить для мене більше, ніж ви можете собі уявити. Пишаюся тим, що є вашим товаришем по команді й капітаном нашої команди-переможниці. Радію всім нашим досягненням. І  очікую на нові випробування у найближчі чотири роки.
Знаю, що можу розраховувати на всіх вас, а ви знаєте, що можете розраховувати на мене. Саме така близькість відносин робить нас сильніше й дозволяє ухвалювати сміливі й відважні рішення, які завжди себе виправдовують. Взаємна довіра й представницька демократія давно стали нашим фірмовим знаком, і ми продовжуватимемо працювати в тому самому ключі найближчі чотири роки. Це я можу вам обіцяти й гарантувати.
Як ви знаєте, моє переобрання означає, що я продовжу перебувати на посту віце-президента ФІФА наступні чотири роки. Ми, європейці, прагнемо бачити сильну Всесвітню федерацію, яку поважають і яка поважає інших, оскільки вона була й завжди буде головним органом футбольної влади.
Сподіваюся, що за час третього терміну ухвалюватиму правильні рішення в потрібний час — і для вас, і для футболу в цілому. Я вірю, що, продовжуючи роботу, як і раніше одержуватиму від неї задоволення, як і в попередні вісім років. Керувати такою чудовою організацією — не просто велика честь. Це також щоденне задоволення. І за це я, звичайно, прагну знову вам подякувати... 

 

Віце-президента УЄФА та почесного президента Федерації футболу України Григорія Суркіса (на знімку) переобрано до виконкому Союзу європейських футбольних асоціацій. За результатами таємного голосування делегатів усіх 54 національних асоціацій Григорій Суркіс отримав 41 голос та чотирирічний мандат до виконкому.

 


Окрім представника України до складу новообраного виконкому УЄФА увійшли Ангель Марія Вільяр Льона (Іспанія), Петер Жийєрон (Швейцарія) та Борислав Михайлов (Болгарія), які входили до попереднього складу комітету та успішно переобралися на наступний термін, а також нові члени — Фернанду Гомеш (Португалія), Шандор Чаньї (Угорщина) та Давор Шукер (Хорватія).


Фото uefa.com і ФФУ.