Одна з чорних скриньок Аеробусу А320, який зазнав катастрофи у французьких Альпах, істотно пошкоджена. Про це заявив глава французького МВС Бернар Казнєв. Проте деяку інформацію, за його словами, все-таки вдасться зчитати.
Уже відомо, що серед загиблих були громадяни Німеччини (у тому числі 16 школярів), Іспанії, Туреччини, Австралії, Данії, Нідерландів, Бельгії, Казахстану... Є підстави вважати, що серед загиблих можуть бути громадяни Японії, Мексики, Великобританії, Аргентини, Колумбії... У катастрофі загинув і українець, колишній соліст Львівської опери Олег Брижак. 1996 року він став солістом опери в Дюссельдорфі. «Ми втратили великого виконавця і велику людину Олега Брижака. Ми вражені», — заявив генеральний директор театру Крістоф Майєр журналісту «Bіld». Торік в інтерв’ю «DW», Олег Брижак розповідав: «Мені дуже болить спостерігати за подіями в Україні. Мій батько був українцем. У момент початку війни і входу німців в Україну йому було 15 років. Його вивезли до Німеччини на примусові роботи. Він вижив лише для того, щоб після визво-лення Червоною Армією стати «ворогом народу» та «зрадником», і провести 25 років у казахстанському ГУЛАЗІ. В цьому таборі, на поселенні, я і народився».
Як повідомляв «Голос України», 24 березня зазнав катастрофи літак, який належав німецькій компанії «Germanwіngs» (лоукостеру «Lufthansa»). Літак здійснював рейс «Барселона — Дюссельдорф». На борту аеробуса перебували 144 пасажири та 6 членів екіпажу. Рятівники вважають, що шансів вижити у них не було. Одна з головних версій катастрофи — нещасний випадок. Учора місце падіння облетіли на вертольоті глави МЗС Німеччини Вальтер Штайнмайєр та Іспанії — Ана Пастор, глава МВС Франції Бернар Казнєв та інші міністри трьох країн. У пам’ять за загиблими в Євросоюзі оголошено триденну жалобу.