Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 24-й тур.

4 квітня. «Севастополь» — «Ворскла». 1:0. 5 613 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Гол: Фертовс, 7.

5 квітня. «Таврія» — «Дніпро». 0:2. 1 700 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Джуліано, 9, Калинич, 54 (п).

«Шахтар» — «Карпати». 3:0. 29 157 глядачів. Рефері — Труханов (Харків). Голи: Едуардо, 12, 43, Адріано, 51.

«Говерла» — «Металург» Д. 0:0. 4 360 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область).

6 квітня. «Чорноморець» — «Металург» (Запоріжжя). 3:0. 12 244 глядачі. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Гай, 3, 83, Антонов, 20. Вилучено Коротецького («Металург», 90+2, друге попередження).

«Зоря» — «Іллічівець». 3:0. 8 000 глядачів. Рефері — Скрипак (Київська область). Голи: Малиновський, 13, Болі, 39 (п), 65.

«Динамо» — «Металіст». 4:2. 39 236 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Голи: Гармаш, 9, Беланда, 40, Ярмоленко, 80 (п), Мбокані, 87 — Едмар, 26, Гоменюк, 66. Вилучено Вукоєвича («Динамо», 90+2, друге попередження).

Бомбардири: Девич («Металіст»), Мораєс («Металург», Донецьк), Мбокані («Динамо») — по 12 м’ячів.

У рамках цього туру національного турніру кримські клуби, нарешті, вперше у другій частині сезону грали на свої стадіонах. «Севастополь» у гострій суперечці мінімально здолав «Ворсклу». А от «Таврія» за всіма статтями поступилася «Дніпру», «течія» якого нині — надпотужна. І на своєму шляху після зимової перерви вже знесла по черзі «Шахтар» і «Динамо».

У «Металіста» виникли проблеми в суботу, коли він не зміг вилетіти до Києва. Як повідомила прес-служба клубу, причина була у несправності літака. Зрештою, знайшли заміну повітряному лайнеру, і команда дісталася до столиці.

Варто сказати, що атмосфера на НСК «Олімпійський» була дуже патріотичною. Вболівальники обох команд висловлювали приязнь один до одного. Всі глядачі вітали моряків ВМС України, котрі мужньо трималися у ворожому оточенні, вистояли, залишилися вірними присязі. Бажані гості з’явилися на полі разом з учасниками матчу.

А тепер про саму зустріч, котра вважалася центральною в турі. Вона, як і недавній кубковий поєдинок цих команд, вийшла результативною. Господарі відкрили рахунок досить швидко: вони подали кутовий, помилився досвідчений воротар харків’ян Горяінов, і Гармаш відправив м’яч у порожні ворота.

Ефектно забив киянам Едмар, влучивши у «дев’ятку». Лідерство динамівцям повернув Беланда, якого на ударну позицію вивів Ярмоленко, — м’яч влучив у стійку і відскочив у ворота.

У другій половині глядачі побачили ще три забиті м’ячі. Можливо, господарі вирішили діяти на утримання переможного рахунку. За це «Металіст» їх покарав. Гомес втік від Гармаша і чудово асистував свіженькому Гоменюку, котрий вийшов на заміну.

Футболісти «Динамо», варто віддати їм належне, з таким перебігом подій не змирилися. Спершу Ярмоленко реалізував пенальті за порушення правил проти Гармаша. А під завісу зустрічі відзначився найкращий бомбардир «синьо-білих» Мбокані.

Звичайно, настрій у гостей був кепський. Виконувач обов’язків тренера «Металіста» Ігор Рахаєв сказав:

— Причина великої кількості пропущених голів лише одна — потрібно повертатися назад після втрати м’яча. Коли ми йдемо в атаку, у нас залишаються відкриті зони, якими користуються суперники. За будь-яких обставин боротимемося до кінця. Однак, як на мене, сьогоднішня поразка поставила хрест на наших чемпіонських амбіціях...

Денис Гармаш (праворуч) відрив рахунок у зустрічі з «Металістом».

Фото Павла КУБАНОВА.