У селищі-райцентрі Нові Санжари на Полтавщині відкрили пам’ятний знак Героям Небесної Сотні (на знімку). Водночас тут заклали парк на честь борців за Незалежність України.
Спочатку представники влади та громадськості, учасники подій на столичному Майдані посадили дерева у майбутній «іменній» відпочинковій зоні на в’їзді до селища. А потім у його центрі відбулись урочистості з нагоди відкриття пам’ятного знака. На них промовці наголошували на тому, що вшановувати полеглих Героїв мусимо не тільки в камені та металі. Найкращим пам’ятником їхньому подвигу буде вільна, оновлена й позбавлена корупції держава, за яку звитяжці віддавали свої життя.
Кошти на спорудження та встановлення пам’ятного знака збирали всією громадою. До його підніжжя відразу лягли живі квіти. Пам’ять Героїв присутні вшанували також хвилиною мовчання. У згаданих урочистостях узяли участь народний депутат України Андрій Река, котрий до обрання у парламент працював новосанжарським селищним головою, та керівник ОДА Валерій Головко.
Полтавська область.

 


Фото з сайту Новосанжарської РДА.